This WordPress.com site is the cat’s pajamas

http://blog.seniorennet.be/bosheks/

De jacht en de blasfemie van St Hubertus !

Hubertus (of Huibrecht) was een zoon van de hertog van Aquitanië en leidde een werelds leven. Op Goede Vrijdag van het jaar 683 ging hij op jacht, hoewel dat een zeer oneerbiedige activiteit was op die dag. Hubertus bespeurde een groot hert, en joeg erachteraan met zijn honden. Toen hij het hert bijna te pakken had en het dier zich naar hem toekeerde wilde hij het neerschieten. Op dat moment verscheen er een lichtend kruis tussen het gewei. Een stem zei hem naar Lambertus van Maastricht te gaan. Sint Hubertus staat nu bekend als patroonheilige van de jacht. Toen hij het lichtende kruis zag kon hij het dier niet schieten en heeft daarna nooit meer gejaagd omdat hij het als een waarschuwing zag !

Het schandelijke is echter dat de juist de jagers deze man als patroonheilige hebben gekozen en de hypocriete katholieke kerk doet hier aan mee en heeft de brutaliteit om jachtmissen te houden en zelfs de geweren te zegenen van de jagers . Wat een BLASFEMIE en belediging van deze Hubertus !

Als je zo met dieren omgaat ben je een enge sadist die zijn zieke moorlust uitleeft

op weerloze dieren en juist deze verknipte psychopaten krijgen nog een wapenvergunning ook !

Franse jagers steken hert dood met met lans

Sinds de Franse revolutie geldt de jacht als een uniek stukje beschaving. Iedere Fransman mag er aan deelnemen en velen doen het ook.
Anno 2010 is natuurlijk al lang duidelijk dat de jacht helemaal zo beschaafd niet is. Jaarlijks vallen er tientallen doden bij ongelukken met geweren, zowel onder jagers als onder onschuldige wandelaars. Jagers laten zich ook zelden iets gelegen liggen aan eigendomsgrenzen: ze volgen dieren over grond van anderen zonder iets te vragen. Sterker nog, ook als een dier in doodsnood een huis in vlucht gaan ze het achterna om het dan maar gewoon binnen af te schieten.
Niet zo verwonderlijk dus dat er een actiegroep Dierenrechten bestaat, die fel gekant is tegen deze praktijken. Die groep claimt de afgelopen maanden undercover meegedaan te hebben aan een aantal drijfjachten. Dat zou het bijgaande filmpje opgeleverd hebben, met als dieptepunt een uitgeput zwemmend hert, dat met een lans doodgestoken wordt. De actiegroep vermeldt overigens niet waar de opnames gemaakt werden en evenmin wie de boosdoeners zijn.

Vandaag komen de “lustmoordenaars”samen om zich voor te bereiden op hun sadistische moordpartijen !

Video’s

En daar gaan we!

43

2

Alles weergeven

Je bent je leven niet zeker als je toevallig in een gebied komt waar ze zich aan het uitleven zijn .

Als je moet vluchten omdat de munitie je om de oren vliegt en je waarschuwt de politie, die doen natuurlijk niets en zeggen alleen laconiek dat ze er “alleen maar” aan het jagen zijn .

Later vind je dan de gekrepeerde dieren terug !

Op zaterdag 4 november vindt in de prachtige natuur van Someren voor de 38e keer de Hubertusjacht plaats.

Vanaf 8.30 uur kan men hiervoor inschrijven in Ons Café aan het Wilhelminaplein in Someren.

Om 10.00 uur vindt in de Lambertuskerk de plechtige Jagersmis plaats, die wordt opgeluisterd door de sonneurs van de Jachthoornkring De Gezellen van St.-Hubertus uit Wiemesmeer.

Tegen 11.00 uur worden de deelnemers op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Veltman.

Om 12.15 uur vindt op het Wilhelminaplein de zegening plaats van de paarden en de meute door kapelaan Xavier Arokiasamy. Daarna wordt het Hubertusbrood uitgereikt.

De stoet vertrekt om 12.30 uur en de eigenlijke jacht begint om ongeveer 13.15 uur.

Het is natuurlijk een bloedeloze jacht, want de honden en de jachtstoet volgen een geurspoor dat even tevoren door het gebied is getrokken.

Maar later gaat het echte bloederige werk los !

De jacht eindigt met de kill in de nabijheid van De Hoyse Hoeve, waar na afloop de jagersborrel is, gevolgd door het jachtmaal.

04-11-2017 om 10:23 geschreven door bosheks

http://blog.seniorennet.be/bosheks/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: