This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Dromen

Hier en Gene Zijde

http://blog.seniorennet.nl/lezen/
Lees..Onderzoek…Wordt Wijzer..!
Er is Meer tussen Hemel en Aarde ! Onderzoek alles en behoudt het Goede !

16-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen

Afbeeldingsresultaat voor dreaming gif

Dromen

rem-slaap kenmerken functie rem fase

 

 

rem-slaap kenmerken functie rem fase

Slaap is nog steeds een groot mysterie.

We sterven als we niet kunnen slapen.

Het herstelt ons lichaam en verwerkt stress en emoties door middel van dromen .

R.E.M. Fases.

https://www.inslaap.nl/begrijpend-slapen/rem-slaap-kenmerken-functie-rem-fase/

Als we slapen zijn onze ogen dicht en liggen we volledig ontspannen in bed. Maar niet alles in je lichaam staat op stil. Wist je dat er nog ontzettend veel activiteit plaatsvindt in de hersenen? Dit is met name het geval tijdens de REM-slaap, een van de slaapfases in de slaapcyclus die we doorlopen. Meer over deze activiteit, de slaapfases en de REM-slaap lees je in dit artikel!

De verschillende fases van de slaap

Je gaat naar bed, je doet je ogen dicht en je wordt de volgende ochtend weer wakker. Simpel zat, zou je denken. Maar tijdens je slaap ondergaat je lichaam ontzettend veel processen. Zo slaap je niet ‘gewoon’, maar doorga je verschillende slaapcyclussen.

Deze cyclussen (je hebt er zo’n vijf per nacht) bestaan uit vijf verschillende slaapfases. Deze fases komen altijd voor in een vaste volgorde en doorloop je dus een aantal keren per nacht.

Non-REM-slaapfase

Fases 1 t/m 4 behoren tot de non-REM-slaapfase, oftewel de ‘non Rapid Eye Movement fase’. Dit zijn de fases – de naam verklapt het al – zonder ‘snelle oogbewegingen’. Wat dit überhaupt is en betekent lees je iets verder in dit artikel.

Fase 1: de eerste fase behoort tot de lichte slaap en is de fase tussen waken en slapen. Deze fase duurt ongeveer 3 tot 5 minuten en is een fase waarbij je oogbewegingen afnemen, de ogen dichtvallen en je nog regelmatig wakker kunt worden van geluiden.

Fase 2: de tweede fase behoort ook tot de lichte slaap, maar duurt een stuk langer. Deze fase is onderdeel van de ‘echte slaap’ en duurt zo’n 45 minuten.

Fase 3: de derde fase valt onder de diepe slaap en duurt zo’n 3 tot 8 minuten. Je spieren zijn totaal ontspannen, je oogbewegingen zijn langzaam en je hartritme daalt.

Fase 4: de vierde fase behoort tot de zeer diepe slaap en duurt ongeveer 15 minuten. In deze fase is je lichaam totaal ontspannen. Je bent moeilijk wakker te krijgen. Maar wordt je gewekt in deze vierde fase, dan kun je behoorlijk gedesoriënteerd zijn.

REM-slaap

Fase 5: de laatste fase van de slaapcyclus is de REM-slaap, de fase van Rapid Eye Movement, oftewel: snelle oogbewegingen. Er is veel hersenactiviteit en je ademhaling en hartslag gaan omhoog.

Wat gebeurt er tijdens de REM-slaapfase?

Die REM slaap, wat is daar zo bijzonder aan? Kenmerkend voor de REM-slaap zijn de snelle oogbewegingen en de dromen die je hebt. Je zit nu namelijk ook in je droomfase.

Kenmerken REM-slaap

Grote hersenactiviteit: nee, je hersenen staan zeker niet stil als je ligt te slapen. Tijdens de rem slaap is deze hersenactiviteit zelfs hoger dan overdag!

Ontspannen lichaam: je lichaam is volledig ontspannen in de REM-fase en lijkt zelfs verlamd te zijn. Alleen je oogbewegingen zijn erg snel en je genitaliën zijn geprikkeld.

Dromen: de REM-fase is de fase waarin je droomt. Je lichaam is niet zomaar volledig ontspannen. Als je actief droomt, dan zou dat namelijk invloed kunnen hebben op je lichaamsbewegingen. En je wilt natuurlijk niet echt uit je bed rennen als je droomt dat je achtervolgd wordt! De meeste mensen kunnen hun dromen navertellen als ze in deze fase wakker gemaakt worden.

Functie van de REM-slaap

Tijdens de droomfase zijn we constant bezig met het verwerken van informatie. De hersenen zijn erg actief en verwerken in je dromen de gebeurtenissen van overdag. Ervaringen worden verwerkt en het geheugen wordt opgefrist.
Daarom is het verstandig om altijd even een nachtje te slapen voordat je een belangrijke beslissing neemt!;)

Toen ik eens door een verhuizing 3 dagen niet had geslapen begon ik te hallucineren en raakte daarna bewusteloos.

Sommige verhoringstechnieken gebruiken slaaponthouding .

De een zegt dat ze niet dromen, maar iedereen droomt maar niet iedereen onthoudt zijn dromen .

Het gebruik van drugs kan hier ook in meespelen .

Mensen die b.v. marihuana roken onthouden vaak hun dromen niet .

Er wordt ook gezegd dat men alleen in zwart wit droomt, wat absoluut niet waar is.

Vannacht heb ik nog van een enorme prachtige blauwe slang gedroomd die in het gezelschap was van nog veel meer slangen in allerlei kleuren .

Sommige dromen herhalen zich regelmatig.

Ik droom heel vaak dat ik in een vreemde stad ben waar ik de taal niet ken, geen geld of telefoon bij me heb en mijn auto ook kwijt ben.

Meestal ben ik hier in het gezelschap van mijn nicht die precies hetzelfde droomt.

Het is wel zo dat wij ons vaak allebei verdwaald en ontheemd voelen op deze wereld .

Er zijn ook algemene dromen die veel mensen dromen: zoals je tanden en kiezen die uitvallen of dat je opeens in het openbaar op een toilet zit.

Dromen kennen ook archetypes (oerbeelden).

In de Tarot-kaarten zijn de kaarten van de Grote Arcana voorbeelden van archetypische beelden.

Archetypes kunnen diverse dieren zijn zoals draken of slangen en komen in veel dromen voor door een collectief geheugen .

Ook dieren dromen.

Afbeeldingsresultaat voor dreaming gif

Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding

De meest indrukwekkende dromen en die ook goed te herinneren zijn als je wakker wordt, zijn dromen waar je in je slaap wakker wordt maar gewoon door blijft dromen waardoor het heel echt wordt .

Het is al voorgekomen dat ik 3 keer in een droom wakker word en toch gewoon door droom.

Heel bijzonder vind ik de dromen waar in ik kan vliegen puur op gedachtenkracht en iedereen vol bewondering toekijkt of ik kan ontsnappen aan gevaar.

Gerelateerde afbeelding

Soms zijn dromen voorspellend en maak je dingen mee die je opeens heel bekend voorkomen of je ze al eerder hebt meegemaakt : Déjà vu.

Om je dromen te onthouden kan je naast je bed een stukje papier neer leggen waar je zo gauw je wakker wordt een paar trefwoorden opschrijft over wat je je je nog kan herinneren.

Als je die later terug leest zal de droom waarschijnlijk weer in je herinnering terugkeren .

Door dit regelmatig te doen zal je merken dat je je dromen steeds beter zal herinneren.

Dat kan makkelijk zijn omdat sommige dromen waarschuwingen zijn.

Als ik droom van overstromingen waar ik nog net uit word gered is dat een waarschuwing dat ik geld problemen krijg waar ik nog net uit kom.

De volgende keer over LUCIDE DROMEN.

Niet te verwarren met “Time Travelling “.

Afbeeldingsresultaat voor dreaming gif

Take Care !

Tree Teardrop

Foto

16-11-2017 om 16:20 geschreven door Tree Teardrop

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: